ANASAYFA » HAKKIMIZDA

1996 Yılında Safranbolu Alören Köyünde de kendisine ait evin alt katında köydeki sütleri değerlendirmek amacıyla kaşar peyniri üretimi ile ilk üretimine başlayan İsmail ÖZTÜRK 1999 yılına kadar peynir üretiminde gelmiş olduğu noktada yakın çevrede yeterli miktarda süt olmadığından Karabük ili Yenice ilçesine bağlı Yortanpazarı beldesinde 1999 yılından 2002 yılına kadar peynir üretimine orada devam etmiştir.Gelişen gıda üretim şatlarını yerine getirebilmek için Karabük’te kurulan 1.Organize Sanayi Bölgesinde halen faaliyet göstermiş olduğumuz süt ürünleri tesisin temelleri atılmıştır. 2001 yılında Hazine Müsteşarlığından almış olduğu yatırım teşvik belgesi ile (komple yatırım için) çok kısa bir sürede 2002 yılı Şubat ayında üretim ile ilgili tüm gerekli izin ve müsaadeleri alarak üretime geçmiş ve Karabük Organize Sanayi Bölgesinin ilk yatırımcısı olma unvanını elde etmiştir.Yine 2002 yılında müracaat etmiş olduğu Türk Patent Enstitüsü’nden SAFGÜL ve SAFKAR markalarının marka tescilini almıştır.2004 yılı başında tesise Pastörize Yoğurt ve Ayran üretimi ile alakalı kontinü sistem ilave ederek modern bir üretim hattı oluşturularak, 2004 yılı ortalarında yoğurt ve ayran üretimine başlanmıştır.Üretmiş olduğu ürünleri sağlıklı ve hijyenik bir şekilde tüketicisine ulaştırmak amacıyla soğuk zinciri kırmadan bölgedeki özellikle ulusal zincir mağazalar (Migros, Carrefour, Hakmar) gibi müşterilere kendi araçlarıyla ulaşmayı sağlamıştır. Bulunduğu bölgenin dışında ise halen Kastamonu, Çankırı, Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce, Sakarya, İstanbul Ankara, Afyon, Eskişehir’ deki seçkin müşterilerine ulaşımı sürdürmektedir.2007 yılında yapmış olduğu Ar-Ge çalışmaları sonucunda kırsal bölgelerden toplamış olduğu nitelikli sütlerden herhangi bir katkı maddesi kullanmaksızın elde ettiği köy yoğurdunun tüketici tarafından beğenilmesinin vermiş olduğu motivasyon firmanın plastik gıda ambalaj sektörüne yatırım yapmasının önünü açmıştır.Tasarım tescilini de almış olduğu Safgül plastik ambalaj üretim tesisini kurarak halen 4 plastik şişirme ve 3 adet enjeksiyon makinesiyle üç vardiyada kendi ihtiyacı olan ambalaj ve aksesuarlarının imalatını geliştirerek sürdürmektedir.Müşterilerden gelen talepler doğrultusunda peynir çeşitlerini ekonomik üretebilmek için hammadde’ye uygun şartlarda erişebilmek amacıyla Afyon organize sanayi bölgesine yatırım kararı almıştır. Uzun yıllar tarım ve hayvancılıkta bölgesinin öncü kuruluşlarından olan Dehşetliler Ltd. Şti. ile yapmış olduğu anlaşma neticesinde % 50 ortağı olduğu Safkar Gıda Limitet Şirketi’ni kurarak peynir grubu üretim hattını oluşturmuştur. Halen üretmiş olduğu ürünleri mevcut satış sisteminde satışa sunmaktadır.2010 yılında da tesisin modernizasyon ve genişleme işlemlerini gerçekleştirmiştir.

SAFGÜL GIDA ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIK İŞLETMESİ’nin temelini 2011 yılında Safranbolu Alören köyünde kendisine ait arazi üzerinde 400 büyükbaş kapasiteli tesisine 130 adet büyükbaş hayvan öz sermayesi ile almış ve damızlık üretimine başlanmıştır.Aynı yıl içerisinde yapmış olduğu arazi kiralama sözleşmeleriyle organik tarım faaliyetlerine başlamıştır. Organik tarımla elde edeceği ürünlerin nitelikli kısmını satış yoluyla gelir elde edip ikinci sınıf ürünleri organik hayvan yemi olarak değerlendirmektedir.Yapmış olduğumuz fizibilite çalışmalarından sonra kurduğumuz organik tarım işletmesinin lokomotifi olan Safgül kültür mantarı tesisinin Karabük merkeze bağlı cemaller köyünde E-5 Karayoluna 800 m. mesafede 20 000 m². arazi üzerinde 5600 m². kapalı alana sahip bir bina satın alarak bina içerisinde yapılan yatırımlar neticesinde ilk etapta 3000 m². ekim alanına sahip bir kültür mantarı üretim tesisini kurmuş 2012 yılı ikici yarısında üretmiş olduğu ürünleri anlaşmasını yaptığı zincir mağazalar ve diğer müşterilerine satışa başlamıştır.SAFGÜL olarak sağlıklı beslenmemiz ve gelecek nesillerimizin de sağlıklı beslenmesine olanak sağlayabilmek çevremize de zarar vermeden sürdürülebilir bir tarım vizyonu olarak önüne koymuş olduğu hedefleri birbirine bağlamak amacıyla kurmayı planladığı işletmeleri tarımsal entegrasyon çerçevesinde planlamaktadır. Bu sayede verimliliği arttırarak çevreye hiç zarar vermeden geleceğe umutla bakabileceğini düşünmektedir.

Firma üretmiş olduğu kültür mantarından ortaya çıkan atık kompostu ve hayvancılık işletmesinde, ortaya çıkacak olan hayvansal atıkları birbiriyle fermente etmek suretiyle organik gübre üretimini gerçekleştirecektir. Kültür mantarı üretiminin ihtiyacı olan buğday sapını elde edebilmek ve hayvanların kışlık yem ihtiyacını gidermek için merkez Saitler, Düzçam, Belen köylerinde ve Safranbolu Alören köyünün civar köylerinde kendine ait ve kiralama yöntemiyle ekim yapmış olduğu arazilerde kimyasal gübre yerine tamamen kendi üretimi olan organik gübre kullanacak ve bu sayede entegrasyonu birbirine eklemiş olacaktır.Organik ürün elde etmekte ve kendi kendine yeten işletme haline gelen firma özellikle üretmiş olduğu yoğurdu organik belgesi ile tüketicisine sunacak ve ülke genelinde ilk olma özelliğini bir kez daha ön plana çıkaracaktır.Yapmış olduğu yatırımlarla halen 100 kişinin üzerinde doğrudan istihdam sağlayan firmamız dolaylı olarak da kendisine süt temin eden 850 civarındaki süt üreticisine de her ay düzenli olarak ödeme yapmakta ve toplam 1000 ailenin geçimini sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.Özellikle kültür mantarı üretim tesisine yapacağı yatırımla mevcut üretim alanının 7500 m² ye çıkaracak, kompost üretim tesisi kurarak ihtiyacı olan kompost üretimini kendisi yapacak bu sayede istihdam sayısını iki katına çıkaracaktır.